Programok

Hogyan működik A rehabilitáció a gyakorlatban:

 

A kutya állapotfelmérése után egy Rehabilitációs programot dolgozok ki, amelyet a gazdival, gazdikkal egyeztetve - következetesen alkalmazunk a övetkező hetekben, hónapokban .

Az előírt gyakorlatokat otthon illetve a kutya közvetlen környezetében (pl. sétáltatás során) tudja a gazdi elvégezni, igy azokat könnyen lehet illeszteni a mindennapi életbe.

 

EGYÉNI, Személyre szabott foglalkozások HÁZNÁL

 

Minden kutyának szüksége van egy alapképzettségre. Egy harmonikus és BIZTONSÁGOS életet élhessen gazdájával. Kocsiban utazni, ülni, feküdni, maradni, várni, BIZTONSÁGOS módon sétálni, hallgatni a gazdi behívására - elengedhetetlen tudás a mai világban egy kutya számára.

Egyéni oktatás keretében, háznál történik a kutya (és gazdája ) tanítása, igazodva a gazdi igényeihez és a kutyus képességeihez.

 

 

VISELKEDÉSI PROBLÉMÁK KEZELÉSE KUTYAKOZMETIKUSNÁL, ÁLLATORVOSNÁL

 

Rengeteg kutya fél a kutyakozmetikustól és az állatorvosi rendelőben, Aminek következtében az esetek többségében szedálni kell ahhoz, beavatkozás sikeres legyen. A nyugtatók azonban nem tesznek jót a kutya szervezetének, így kerülni kell ezt az alkalmazását. A megfelelő módszerekkel és egy Rehabilitációs folyamat keretében a legfélősebb kutyánál is el lehet, érni, hogy nyugodtan tűrje az orvosnál a vizsgálatot, illetve a kozmetikusnál a különböző kezeléseket. A gazdival együtt látogatunk el ezekre a helyekre és gazdájának megtanítom, hogy kell egy nyugodt, megadó állapotot elérni a kutyánál ahhoz, hogy stresszmentesen átvészelje a kutya ezeket a helyzeteket.

 

 

MENHELYRŐL ÖRÖKBEFOGADOTT KUTYÁK BEILLESZTÉSE ÚJ KÖRNYEZETBE

A menhelyi kutyák nagy többségénél nem áll rendelkezésünkre információ a kutya korábbi életét illetően. Legtöbbjüket sajnos rossz körülmények között tartották, esetleg bántalmazták, kínozták. Ennek következtében sok kutyánál alakult ki félelem az embertől, bizonyos tárgyaktól vagy súlyosabb esetekben akár agresszió is felléphet. Ezen problémák kezelése gyakran hosszabb időt vesz igénybe, viszont az új gazdinak könnyebb dolga lesz, hiszen a kutya egy új környezetbe került, ami nagyban elősegíti a kutya fejlődését. A rehabilitáció első körben a kutya saját környezetében történik, majd kiterjesztjük az oktatás helyszínét a külső környezetére, illetve olyan helyekre, ahol kutya falkával tud kapcsolatot teremteni.

 

 

ÚJ KUTYA BEILLESZTÉSE A CSALÁDBA

Egy új kutya beilleszkedése egy meglévő családba nem mindigig problémamentes. Főleg, ha ott Már van egy másik kutya, macska vagy esetleg másik háziállat. Nagyon fontos ilyenkor, hogy az első percekben tudassuk az új kutyával, hogy ő hol foglal helyet a falkarangsorban . Általában 3-5 Het Alatt Minden kutya beilleszkedik Új környezetébe, EZ Alatt azonban folyamatosan ÉS következetesen nevelni Kell OT. Ehhez Egy Minden részletre kiterjedő ÉS A kutya egyéniségére szabott programot dolgozok ki amelyet Egy gazdi könnyen követni tud AZ egyértelmű utasítások alapján.

 

 

EGYÉB PROBLÉMÁK KEZELÉSE

Gyakran előfordul, HOGY a Gazdik olyan problémákkal szembesülnek, AMI apróságnak tűnhet, am Nagyon megkeseríti Mindenki életét. ILYEN Lehet például, HOGY Nagy nehézségek Aran VAGY egyáltalán Nem tudják kutyájukat betenni AZ autóba; esetleg Egy kutya Minden vendéget felugrálással ÉS Hatalmas "puszikkal" Üdvözöl; VAGY éppen kergeti a családban levo macskát / Egyéb háziállatot; esetleg Nem használja a kutyaházat a leghidegebb időben SEM. ILYEN esetekben kutyapszichológusként / kutyaviselkedés szakértőként Hatékony ÉS Egyszerû megoldásokat kínálók a gazdiknak.